Tri godine nakon nesreće: Ponovo stižu tužne vijesti iz Chapecoensea...

Klub ispada iz elitnog ranga

Tri godine nakon nesreće: Ponovo stižu tužne vijesti iz Chapecoensea...

Prošle su gotovo tri godine od stravične nesreće koja je zadesila ekipu Chapecoensea, a koja je potresla čitav svijet.

Njihov avion se srušio dok su fudbaleri, članovi uprave, stručnog štaba i novinari putovali na prvi susret finala Copa Sudamericana. Poginulo je čak 19 fudbalera od 22 koliko ih je bilo u avionu. Osim trojice preživjelih igrača, živu glavu su izvukli stjuardesa i jedan novinar.

Od pomenute trojice igrača, danas se samo jedan aktivno bavi fudbaleom, a to je defanzivac Alan Ruschel. On je i dalje član svog Chapecoensea, ali je na posudbi u Goiasu. Defanzivac Neto, koji je najavljivao povratak na teren nakon nesreće, nikada se nije vratio, a razlog su ozbiljne ozljede glave koje je pretrpio. Danas ima 34 godine, još je član tima, ali poslije nesreće nikada nije zaigrao.

Treći preživjeli je golman Jakson Follmann koji danas ima samo 27 godina, ali je prilikom pada aviona izgubio nogu i nakon nesreće izrazio želju da jednog dana zaigra na Paraolimpijskim igrama.

Chapecoense je kao klub ostao u životu, ponovo okupio igrački kadar, ali danas se nažalost suočava sa ispadanjem iz elitnog ranga brazilskog fudbala, Serije A.

Ovaj naširoko poznati klub nalazi se na posljednjem mjestu sa samo 15 osvojenih bodova poslije 24 odigrana kola. Za sigurnom zonom zaostaje 10 bodova, a do kraja prvenstva ima još 14 utakmica. U lošoj je formi jer je na posljednjih pet mečeva osvojio tek bod.

Pred klubom su sasvim sigurno ponovo teški dani i velika iskušenja, ali obzirom da je ostao živ i nakon stravične nesreće koja mu se desila, sigurni smo da će se i iz ovih problema uskoro izvući.

Inače, 28. novembra će biti tačno tri godine od dana nesreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi