Tri gola Brozeka za trijumf Wisle

Fudbalsko prvenstvo Poljske

Tri gola Brozeka za trijumf Wisle

Adnan Beganović

U okviru 28. kola fudbalskog prvenstva Poljske završena su dva susreta, a u derbiju kola vodeća Wisla s 3:0 svladala je na gostovanju Legiju iz Waršave.

U derbiju 28. kola Wisla je u duelu sa Legijom došla do bodova koji će joj možda donijeti i titulu. Sva tri pogotka za trenutno vodeću momčad poljskog prvenstva postgao je Brozek. Prvi u 17., drugi u 47., a treći u 70. minuti.

Pored Wisle danas su svoj susret 28. kola odigrali Piast Gliwice i Slask Wroclaw, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (2:2).

Wisla dva kola prije kraja prvenstva zauzima vodeću poziciiju na tabeli sa 60 bodova, a na 2. mjestu je Lech naših Jasmina Burića i Semira Štilića sa 4 boda manje, uz utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.