Tri gola, dva penala: Prva pobjeda za Osijek

HNL, 4. kolo

Tri gola, dva penala: Prva pobjeda za Osijek

Edmir Škorić

Nogometaši Osijeka i Slaven Belupa odigrali su prvu utakmicu četvrtog kola Hrvatske nogometne lige.

Osječani su u petak ugostili Slaven Belupo, te na kraju upisali prvu pobjedu u sezoni. Nakon tri poraza, ovo je za domaće zasigurno veoma, veoma važna pobjeda.

Iskusni Vugrinec je u 37. minuti pogodio s penala za vodstvo Osijeka, ali je samo tri minute kasnije na isti način poravnao sastav iz Koprivnice. Gregurina je bio siguran sa 11 metara.

U nastavu Osijek bolji i zasluženo dolazi do slavlja. Pogodak vrijedan prve ovosezonske "trice" postigao je Sorsa u 58. minuti. Slavenu je ovo treći poraz i zasad imaju samo jedan bod. 

HNL, 4. kolo:
Osijek - Slaven 2:1 (Vugrinec 37 - penal, Sorsa 58/ Gregurina 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.