Tri gola Marka Panića u pobjedi Chamberyja

Tri gola Marka Panića u pobjedi Chamberyja

Večeras su odigrane četiri utakmice 16. kola francuskog rukometnog prvenstva u kojima su favoriti opravdali očekivanja. 

Bh. reprezentativac Marko Panić je u gostujućoj pobjedi Chamberyja protiv Dijona 32:28 postigao tri pogotka, dok je prvo ime utakmice bio Cedric Paty sa 9 golova. 

PSG je na domaćem parketu savladao Toulouse sa 32:28 uprkos sjajnom gostujućem golmanu Gonzalu Vargasu koji je skupio 19 odbrana. Jeffrey M'Tima je sa pet golova predvodio Parižane do pobjede, dok je Jerome Fernandez kod gostiju postigao devet. 

Thierry Omeyer je odigrao još jednu izvrsnu utakmicu. Golman francuske reprezentacije je sa 23 odbrane predvodio Montpellier do sigurne pobjede protiv Tremblaya 29:21. Pored Omeyera sjajnu utakmicu je odigrao Diego Simonet sa 10 golova. 

Sigurnu pobjedu je upisoa i Dunkerque protiv Nimesa 27:17. Baptiste Butto je sa osam golova predvodio domaćina do pobjede, dok je kod gostiju Irfan Kovač postigao jedan gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.