Tri gola Vražalića i jedan Vranješa u trijumfu Ademara

Solidna partija bh. reprezentativaca

Tri gola Vražalića i jedan Vranješa u trijumfu Ademara

Adnan Beganović

U okviru 9. kola španskog rukometnog prvenstva Ademar naših Faruka Vražalića i Vladimira Vranješa na domaćem terenu je savladao Huescu (28:25).

U dosta dobroj i zanimljivoj rukometnoj predstavi Ademar je došao do nove pobjede. Golubović i Goni sa po 4 gola bili su najefikasniji kod Admera, dok je Vražalić postigao 3, a Vranješ 1 gol. S druge strane kod Huesce najefikasniji je bio Rochel sa 8 golova.

Vodeća Barcelona na domaćem terenu nije imala problema sa Granollersom (31:24). Do pobjede Barcelonu su vodili Gurbindo, Stranovsky i Rocas. Pomenuti rukometaši postigli su po 5 golova. Kod Granollersa najefikasniji su bili Pujol i Sole sa po 4 gola.

Palma Naranja je na domaćem terenu savladala Octavio (26:24), Aragon je na gostovanju bio bolji od Valladolida (36:31), dok je La Rioja bila bolja od Arande (28:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.