Tri mjeseca ih ne plaćaju, a od ponoći imaju pravo da napuste klub
Gostovanje kod Alcorona igači Reusa iskoristili su da iskažu nezadovoljstvo, bojkotovali su početak meča i od ponoći postaju slobodni igrači

Španskog drugoligaša drma financijska kriza

Tri mjeseca ih ne plaćaju, a od ponoći imaju pravo da napuste klub

E. Škorić

Nogometaši Reusa odlučili su da nešto poduzmu povodom neisplaćenih plaća, pa su tako bojkotovali početak meča protiv Alcorona.

U meču španske 2. La Lige u nedjelju Alcoron je ugostio Reus, ali su nogometaši gostujućeg tima zagrljeni stali na centar i nisu htjeli da krenu meč. Čitavu prvu minutu su odlučili da ne igraju, a onda su zaigrali.

Zbog financijske krize kluba, igrači nisu dobili novac tri mjeseca, a domaći navijači su njihov potez pozdravili aplauzima.

Iz solidarnosti prema njima, ni igrači domaćg Alcorona nisu željeli igrati, čekali su da ovi odrade svoj početni bojkot, da bi na kraju su igrači Reusa pozdravili sve na stadionu.

Alcoron - Reus, meč koji je ostao u sjeni bojkota

Ako se u ponedjeljak do ponoći ne isplate dugovanja, klauzule u ugovorima omogućit će im da napuste klub i potraže novi gdje će konačno biti plaćeni za ono što rade.

Liga je navodo čak ponudila igračima da uplati određeni iznos izravno na njihove bankovne račune kako bi ih zaustavili u svojim namjerama da odu, ali izvješća tvrde da su petorica igrača ostali istrajni.

Što se same utakmice tiče, rezultat je pomalo otišao u drugi plan, a Reus je unatoč svim problemima ostvario pobjedu rezultatom 1:0 i trenutno je 20. na tabeli sa 16 bodova, dok je Alcoron bod od vodeće Granade i pravo je čudo kako jučer nije osvojio makar bod.

Top Komentari

Ziky
tako ni Benjamings nije plaćao jadne crnce koji su vozili njegov kamion
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi