Tri najgledanija meča ove polusezone igrao je isti tim: Na kojoj poziciji je sinoćnji derbi?

Prema podacima NFSBiH

Tri najgledanija meča ove polusezone igrao je isti tim: Na kojoj poziciji je sinoćnji derbi?

A. Čaušević

Prosječna posjeta Premijer ligi u ovoj sezoni je značajno bolja nego prethodne, velike zasluge za to pripadaju Veležu i Borcu. 

Željezničar je jedan od najpopularnijih klubova u BiH s navijačkom bazom u svakom dijelu naše zemlje te su dobri rezultati Plavih ove sezone učinili da posjeta bude veća, posebice na mečevima ovog tima.

Upravo je Željezničar tim koji je igrao tri najgledanija susreta ove polusezone, uključujući sinoćnji derbi.

Okršaj Sarajeva i Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase je najgedaniji u dosadašnjem dijelu sezone. Prema podacima NFSBiH na našem najvećem stadionu sinoć je bilo 15.000 gledalaca.

Druga najbolja posjeta u ovoj sezoni zabilježena je na Bilinom polju kada su u četvrtom kolu snage odmjerili Čelik i Željezničar. Na tribinama zeničkog hrama fudbala tada se okupilo 12.000 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret s trećom najboljom posjetom ove polusezone bio je sarajevski derbi na stadionu Grbavica. Utakmicu u Dolini ćupova krajem augusta je gledalo 11.000 navijača ljutih rivala.

Čini se da igračima Željezničara izuzetno godi igranje pred velikim brojem gledalaca s obzirom da su sve tri duela riješili u svoju korist. Čelik su pobijedili s 0:2, a Sarajevo sa 5:2 i 1:3.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
Jedan, jedini, u državi NAJVEĆI: FK ŽELJEZNIČAR!
15 1
Chepich
Pa logično, ko će drugi
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi