Tri najljepša gola 22. kola Premijer lige BiH

Ziljkić oduševio navijače Slobode

Tri najljepša gola 22. kola Premijer lige BiH

S. Bošković

U subotu je odigrano 22. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Ovo kolo ujedno je bilo i zadnje kolo regularnog dijela sezone Lige 12. 

Napadači nisu bili previše raspoloženi na premijerligaškim terenima, te je na šest utakmica postignuto 11 pogodaka. 

Najviše golova viđeno je u Zenici, gdje su na Bilinom polju Čelik i Mladost iz Doboja kod Kaknja remizirali rezultatom 2:2. Sloboda je na Tušnju s 3:0 bila bolja od Sarajeva, a Željezničar je na domaćem terenu slavio protiv Radnika rezultatom 2:0. Istim rezultatom Metalleghe je priredio iznenađenje i slavio protiv Zrinjskog u Mostaru. Susreti između Širokog Brijega i Olimpica, te Viteza i Krupe završeni su bez postignutih golova. 

Na bh. terenima palo je nekoliko lijepih golova, a ovo su najljepša tri.

3. Joco Stokić (NK Čelik - FK Mladost Doboj-Kakanj 2:2)

Joco Stokić postigao je sjajan gol protiv Mladosti. Šutirao je sjajno s vrha šesnaesterca i pogodio u donji lijevi ugao gola gostiju.



2. Goran Zakarić (FK Željezničar-FK Radnik 2:0)

Miroslav Stevanović je s desne strane lijepo prošao i poslao pas u šesnaesterac. Zajko Zeba je propustio loptu, a Zakarić je s 12 metara iz okreta šutirao silovito i zakucao loptu u mrežu. Lučić nije imao šanse. 


1. Almedin Ziljkić (FK Sloboda-FK Sarajevo 3:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Almedin Ziljkić bio je junak Slobode u velikoj pobjedi protiv Sarajeva. Sjajnu akciju Slobode Ziljkić je završio prekrasno. Primio je jednu loptu na prsa i iz voleja matirao golmana Pavlovića. Prekrasan gol. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti