Tri navijača Borca kažnjena sa po 200 KM
Najvatrenije pristalice Borca platile "ceh" u Orašju

Zato što su palili baklje u Orašju

Tri navijača Borca kažnjena sa po 200 KM

Zanimljivo, na našim stadionima izgleda počeli su koliko, toliko uvoditi red, pa i oni navijači koji upale baklje, doduše samo „negdje“, počeli su snositi sankcije.

Upravo tako bilo je u subotu u Orašju, gdje je banjalučki Borac osvojio bod u 17. kolu Premijer lige BiH, odigravši sa „labudovima“ – 1:1.

Najvatrenije pristalice FK Borac, popularno zvana navijačka grupa „Lešinari“, sredinom drugog poluvremena imala je manji pirotehnički dekor na tribinama stadiona „Goal“.

Policija Posavskog kantona evidentirala je trojicu navijača Borca koji su upalili baklje, a potom ih i ubacili u teren. Policijaci su intervenisali, te nakon kraće „gužve“ sa navijača, iz grupe izdvojili trojicu kojima su „napisali kazne“ za narušavanje javnog reda i mira. Saša Mirnić, Denis Kuzmanović i Saša
Novković iz Banja Luke tako će morati platiti po 200 maraka.

Inače, navijači Borca imali su razloga za slavlje u Orašju. Njihov klub je remizirao, a i igra koju su prikazali nije bila loša. 

„Definitivno u gostima smo odigrali onako kako i tražim od naših igrača. Izgarali su na terenu gotovo svih 90 minuta. Borbenom i požrtvovnom igru pokazali su kako se bori za boje kluba, pa i rezultat nije izostao. Zaslužili smo bod, mada ova ekipa može još bolje, u to sam ubijeđen. U svakom slučaju zadovoljan sam bodom, te se nadam da ćemo u naredna dva kola kada smo domaćini Leotaru, a potom i Zvijezdi ostvariti trijumfe, i tako u mnogome napredovati na tabeli“, istakao je Vlado Jagodić, trener Borca za SportSport.ba.  

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.