Tri penala i hat-trick Gameira za pobjedu Seville
Foto:EPA

Primera, deveto kolo

Tri penala i hat-trick Gameira za pobjedu Seville

S. Bošković

Sevilla je u devetom kolu demolirala Getafe rezultatom 5:0. 

Andalužane je do visoke pobjede vodio sjajni Gameiro koji je postigao hat-trick. U prvih 35 minuta utakmice nije bilo pogodaka, a onda Gameiro u samo deset minuta postiže dva pogotka.

U nastavku su Sevilli dosuđena tri jedanaesteraca. Prvi je u 50. minuti realizirao Banega. Naredni, koji je bio nakon sat vremena igre, precizno je izveo Gameiro, dok je 'šlag na tortu' postavio Konoplyanka. Vrijedi napomenuti da je Getafe u 59. minuti ostao sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Vigaray. 

Sevilla je nastavila sjajnu formu, te im je ovog treća pobjeda u posljednja četiri susreta. S 12 osvojenih bodova nalaze se na devetom mjestu. Getafe je s deset bodova 12. ekipa Primere. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, deveto kolo: 

Sevilla - Getafe 5:0 (Gameiro 35', 45', 60, Banega 50, Konoplyanka 81')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.