Tri produžetka na Sardiniji, Sassari izborio majstoricu

Sassari izjednačio seriju

Tri produžetka na Sardiniji, Sassari izborio majstoricu

E. Škorić

Sassari i Reggiana odigrali su šestu utakmicu finala doigravanja za prvaka Italije, a domaći su pobjedom izborili majstoricu nakon čak tri produžetka.

Dosta uzbudljivo bilo je na Sardiniji. Sassari je pokušavao da izbori majstoricu, a nakon tri produžetka i velike drame slavila je domaća ekipa sa 115:108.

Prvu dionicu dobio je Sassari sa 24:20, ali Reggiana je do poluvremena poravnala, pa se na odmor otišlo kod rezultata 43:43.

U nastavku dosta neizvjesno, timovi su se smjenjivali u vodstvo, da bi na kraju rezultat nakon 40 minuta glasio 78:78.

Drama je nastavljena i u produžetku. Reggiana je došla na plus pet na minutu do kraja, ali je Logan trojkom vratio domaćima nadu. Domaćim je imao posljednji napad, Dyson je brutalno zakucao za novi produžetak (90:90).

U drugih pet minuta Sassari ne uspijeva da slomi otpor gostiju, ali zato jeste u trećem produžetku, pa će se igrati majstorica u Reggiani.

Dyson je predvodio Sassari sa 26 poena, Lawal je ubacio 25 poena i oni su glavni ‘krivci’ za trijumf Sassarija. Logan je ubacio 23 poena, Lawal je dodao 19. Kod gostiju je Della Valle bio sjajan sa 25 poena, dok je Kaukenas ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.