Tri turska kluba u lovu na Avdiju Vršajevića

Sivasspor, Kasimpasa...

Tri turska kluba u lovu na Avdiju Vršajevića

Odlazak Avdije Vršajevića iz Hajduka sve je izvjesniji. Prodaja igrača imperativ je u Poljudu obzirom na veliku besparicu, a naš reprezentativac odlično kotira na tržištu, pogotovo na turskom, pišu mediji u susjedstvu. 

Osim Sivasspora, u utrku za Vršajevićem uključila se Kasimpasa, ali i još jedan turski klub kojem ime za sada nije poznato. Čelnici Sivasspora Vršajevića su već gledali na Poljudu, a transfer u visini oko 400.000 eura bio je praktički dogovoren. Ostaje da se vidi hoće li Bijeli uspjeti povećati odštetu.

Posebno je problematičan ugovor koji ima Vršajević. Po uzoru na one od prije nekoliko godina, Vršajeviću bi pripao dobar dio postotka od plaćene odštete. Naime, transfer pouzdanog beka neće biti manji od milion eura, međutim Splićanima će pripasti tek 500.000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.