Trier startao pobjedom, Vrabac dobro iskoristio minutažu

Bundesliga, 1. kolo

Trier startao pobjedom, Vrabac dobro iskoristio minutažu

Edmir Škorić

Košarkaši Triera savladali su Braunschweig na otvaranju sezone u njemačkoj Bundesligi.

Trier je sa 79:65 bio bolji od gostujužeg sastava. Neizvjesno je bilo u prvih 10 minuta, pa je rezultat na kraju glasio 18:18. Na poluvremenu su domaći vodili 39:34.

Smanjili su gosti zaostatak na kraju treće dionice na minus dva, no Trier je proradio u zadnjoj četvrtini, te je na kraju slavio dvocifrenom razlikom, rezultatom 79:65.

Bh. reprezentativac Adin Vrabac je u sastavu Triera ubacio pet poena, imao je četiri skoka i tri asistencije, te dvije oduzete loptu. Harris i Chikoko su ubacili po 16 poena u domaćem timu. Kod gostiju su najbolji bili Lockett sa 18, te Visser sa 14 poena.

Danas su odigrane još tri utakmice prvog kola Bundeslige. Brose Baskets je sa 83:82 savladao Bremerhaven, dok je Oldenburg sa 83:76 slavio u gostima kod Ulma. Frankfurt i Phoenix Hagen igraju produžetke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.