Trifunović novi selektor Slovenije
Foto: EPA

Kokoškov napustio klupu

Trifunović novi selektor Slovenije

E. Čaušević

Košarkaši savez Slovenije objavio je danas da je Rado Trifunović novi selektor aktuelnog prvaka Evrope.

Trifunović je na ovom mjestu došao umjesto Igora Kokoškova koji je sa Slovenijom prošlog mjeseca postao prvak Evrope. Ipak, on je ranije izjavio da neće biti na klupi ove selekcije u kvalifikacijama za SP zbog obaveza koje ima u NBA ligi.

Kokoškov je i dalje ostao u Košarkaškom savezu Slovenije, ali kao savjetnik. KS Slovenije odlučio je da na njegovo mjesto postavi Trifunovića, a njegov glavni cilj bit će da odvede Slovence na Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Mundobasket startaju 23. novembra, a Slovenija se nalazi u grupi sa Španijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi