Trifunović novi trener Spartaka
Trifunović mijenja Pachoutina

Trifunović našao posao

Trifunović novi trener Spartaka

Srpski stručnjak Aleksandar Trifunović novi je trener Spartaka iz Saint Petersburga. Trifunović će na klupi ruskog tima zamijeniti domaćeg trenera Evgenya Pachoutina koji preuzima CSKA.

Aleksandar Trifunović je prošle sezone trenirao grčki Panionios u Euroligi, ali se na kraju sezone nije uspio dogovoriti oko produženja suradnje pa je podnio ostavku na mjesto trenera, ali nije bio dugo bez posla. 

Kandidati za trenera Spartaka bili su još David Blat i Fotsis Katsikaris, ali se uprava odlučila za Trifunovića iz razloga što je, navodno, mlađi, ali kao pravi razlog spominje se cijena, koja ke kod srpskog stručnjaka daleko manja od preostale dvojice. 

Trifunović je nakon završene igračke karijere vodio Crvenu Zvezdu, Lietuvos Rytas gdje je doživio najveći uspjeh u karijeri igrajući finale ULEB kupa, te plasmanom u Top 16 Eurolige. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.