Trifunović ponovo na klupi Rytasa

Trifunović ponovo na klupi Rytasa

Nakon tri godine Aleksandar Trifunović se ponovo našao na klupi Lietuvos Rytasa. Dražen Anzulović je prije dva dana dobio otkaz, a Uprava Rytasa je odmah reagovala i dovela Trifunovića.

Trifunović je prije tri sezone s Rytasom osvojio Baltičku ligu i igrao finale ULEB kupa. Pored Rytasa Trifunović je u karijeri vodio još Panionios, Spartak SP i Crvenu zvezdu. Trifunović će u Rytasu trenirati kapitena naše reprezentacije Kenana Bajramovića.

U narednoj sezoni Eurolige Lietuvos Rytas će igrati u grupi C sa Barcelonom, Montepaschijem, Fenerbahčeom, Cibonom i Choletom. Ambicije kluba su prolazak u drugi krug, odnosno Top 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.