Trijumf Dinama nad Splitom, Kvesić jedini strijelac za goste

HNL

Trijumf Dinama nad Splitom, Kvesić jedini strijelac za goste

Fudbaleri Dinama ostvarili su novi prvenstveni trijumf, ovog puta na domaćem terenu nad ekipom Splita rezultatom 2:1.

Od početka susreta Dinamo je imao terensku inicijativu, a prvu ozbiljniju priliku domaćini su imali u 12. minuti kada je Soudani zamalo kaznio grešku gostujuće odbrane i pucao s ruba šesnaesterca, ali je Vuković dobro odbranio.

Već u narednom napadu uzvratio je Bagarić, ali je Ježina bio spreman. Bio je to samo uvod u vodstvo gostiju. Nakon centaršuta sa lijeve strane lopta je došla do našeg Marija Kvesića koji iz blizine neobranjivo pogađa za 1:0.

Desetak minuta trajala je zbunjenost u redovima aktualnog prvaka, a onda se Fernandes dobro snašao u gostujućem šesnaestercu i lijepo pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je odlučno krenuo u nastavak sa željom da što prije dođe do preokreta i to je domaćim igračima uspjelo već u 53. minuti kada je Fernandes s dvadesetak metara neobranjivo pogodio za 2:1.

Dvije minute kasnije Čop je krenuo sam prema Vukovići, ali obrana gostiju uspijeva loptu odbiti u korner. Do kraja je mogao izjednačiti Bagarić, ali je ostalo 2:1.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.