Trijumf Krima, poraz Budućnosti

Liga prvaka za rukometašice

Trijumf Krima, poraz Budućnosti

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 1. kolo četvrtfinalne faze Lige prvaka za rukometašice.

U grupi 1 Oltchim, kojeg s klupe predvodi legendarna Anja Andersen, savladao je Budućnost (21:20). Kod pobjedničkog sastava najefikasnije su bile Ardean-Elisei sa 8, te Ozel sa 5 golova, dok su kod Budućnosti Jovanović i Bulatović sa po 5 golova bile najučinkovitije.

U drugom susretu grupe 1 snage su odmjerile rukometašice Krima i Itxakoa, a nakon 60 minuta borbe radovale su se Krimovke (30:26). Kod Krima najefikasnije su bile Lekić sa 8, te Čečkova sa 4 gola, dok su kod poražene ekipe Martin sa 6 i Turej sa 5 golova bile najefikasnije.

U grupi 2 obje pobjede ostvarile su gošće i to indentičnim rezultatom. Gyor je bio bolji od Dinama (26:24), a Larvik od Leripziga (26:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.