Trijumf Lyona u Metzu i prekid crne serije
Foto - EPA

Nakon četiri utakmice pobijedili

Trijumf Lyona u Metzu i prekid crne serije

M. Šljivak

Lyon je u 26. kolu Ligue 1 savladao kao gost ekipu Metza s 0:2.

Lavovi su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč i na kraju su taj epitet opravdali i osvojili su tri boda.

Ipak, do njih nisu nimalo lako došli. Jedini gol na meču viđen je u sedmoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Dosuđen je penal, a Dembele je pogodio za 0:1.

U nastavku meča VAR je bio često na scenu. Prvo je gol Terriera poništen za Lyon, da bi zatim u 83. minuti Diallo morao van terena nakon što je sudija Wttellier pregledao snimak na kojem udara Marcala.

Igrač manje na terenu itekako je otežao domaćim. Nisu do kraja uspjeli izvući jedan bod, da bi u četvrtoj minuti nadoknade Lyon završio posao golom Aouara za konačnih 0:2.

Lyon je prekinuo crni niz i pobijedio je nakon četiri meča, dok je Metz sada također četiri utakmice bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 26. kolo:

Metz - Lyon 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi