Trijumf Meškova, Karačić bez pogotka

Radnički nije uspio iznenaditi

Trijumf Meškova, Karačić bez pogotka

Adnan Beganović

Rukometaši Meškov Bresta su upisali novu pobjedu u SEHA ligi. Naime, ekipa čije boje brani i naš reprezentativac Ivan Karačić savladala je Radnički (29:28).

Favorizirani Meškov u utakmicu je ušao nešto opuštenije, što su gosti znali iskoristiti, pa su na odmor otišli sa golom viška (15:16). 

Do 10 minute nastavka Radnički je držao minimalnu prednost, no onda su se rukometaši Meškova uozbiljili, pa su u samu završnicu ušli sa viškom od šest golova (28:22).

U posljednjih osam minuta domaći se opuštaju, što rukometaši Radničkog koriste, no na kraju ipak nisu uspjeli doći do boda.

Simon Razgor sa 11, te Maksim Baranau sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Meškova, dok se naš Karačić nije upisao u strijelce. S druge strane, kod Radničkog su najučinkovitiji bili Aleksandar Bosić sa šest, te Dejan Pralica sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.