Trijumf Olympiakosa, pet pogodaka za pola sata

Super liga Grčke

Trijumf Olympiakosa, pet pogodaka za pola sata

Fudbaleri Olympiakosa tokom prvih sat vremena utakmice mučili su se sa predposljednjom Veriom, ali su u posljednjih pola sata postigli čak pet pogodaka. 

Domaćina je načeo Dominguez u 60. minutu, deset minuta kasnije vodstvo je uduplao Perez, da bi minut kasnije pitanje pobjednika riješio Olaitan.

Goleadu je nastavio Maniatis u 85. minutu, dok je konačnih 5:0 postavio svojim drugim pogotkom Olaitan u sudijskoj nadoknadi.

Smyrnis je golovima Mingasa i Petropoulosa porazio Xanthi na domaćem terenu, dok je Ergotelis kao gost minimalnim rezultatom porazio Platanias.

Grčka Super liga:

Veria – Olympiakos 0:5 (Dominguez 60., Perez 69., Olaitan 70., 92., Maniatis 85.)

Potražite više informacija na temu Super League:

Smyrnis – Xanthi 2:0 (Mingas 8., Petropoulos 68.)

Platanias – Ergotelis 0:1 (Diamantakos 45.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.