Trijumf Osijeka za miran finiš sezone

Split razočarao

Trijumf Osijeka za miran finiš sezone

Fudbaleri Osijeka došli su do četvrte uzastopne pobjede na domaćem terenu, ovog puta protiv Splita. Rezultat je bio 3:1 čime je Osijek pobjegao najbližoj pratnji, a automatski se zakuhala i borba za Evropu. 

Iako se po posljednjeg trenutka nije znalo hoće li se igrati, utakmica je ipak započela po žestokom pljusku, ali po iznenađujuće dobrom terenu. I već u trećoj minuti prva velika prilika. Kiks Mateja Jonjića omogućio je Barabanu da krene sam prema golu Osijeka i šutira, ali na sreću Osijeka, lopta pogađa stativu.

Jonjić se za kiks iskupio u sedmoj minuti. Udarac iz ugla izveo je Borna Barišić a Jonjić s desetak metara šutira kroz šumu nogu i pogađa donji lijevi ugao gola Splita. U 62. minuti gosti su izjednačili. Jednu loptu ubačenu s desne strane Aljoša Vojnović dočekuje na drugoj stativi, njegov udarac glavom pogađa okvir gola, ali iz drugoj pokušaja Vojnović pogađa poluvolej za 1:1.

I nakon izjednačenja, Split se povlači, a Osijek preuzima inicijativu. Tako u 70. minuti dolaze u novo vodstvo. Ponovno je Borna Barišić izveo korner, na petercu pronašao Slavka Bralića koji postiže svoj prvijenac u dresu Osijeka. Osijek je pobjedu potvrdio u posljednjim trenucima.

Mišić je oduzeo jednu loptu, povukao je do protivničkog kaznenog prostora, a onda ne drugoj strani pronašao kapetana Kurtović koji iz prekrasnog voleja postiže svoj prvi prvoligaški pogodak u karijeri. Odmah nakon tog pogotka dosuđen je kraj vrlo zanimljivog i

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.