Trijumf Sarajeva protiv Budućnosti
Izabranici Husrefa Musemića odigrali su još jednu veoma dobru utakmicu

Tim iz Podgorice nemoćan protiv Bordo ekipe

Trijumf Sarajeva protiv Budućnosti

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su podgoričku Budućnost sa 2:0 u posljednjem meču u turskoj Antaliji. Bordo tim je danas bio mnogo bolji i na kraju je zasluženo upisao trijumf.

Budućnost je ipak prva prijetila i to već nakon jedne minute, ali je udarac jednog od fudbalera tima iz Podgorice otišao pored gola.

Nakon ove šanse Sarajevo je preuzelo kontrolu nad utakmicom i potpuno su nadigrali crnogorskog prvaka u ostatku prvog poluvremena.

U početnih desetak minuta stvorili su nekoliko opasnih šansi, a u 13. minuti uspijevaju i da slome otpor Budućnosti. Hebibović je sjajno centrirao, na pravom mjestu se nalazi Mersudin Ahmetović, koji glavom pogađa za prednost Sarajeva od 1:0.

Ostatak prvog poluvremena također pripada izabranicima Husrefa Musemića. Stvorili su još nekoliko dobrih šansi pred protivničkim golom, ali nije bilo prave završnice i na odmor se otišlo vodstvom Bordo tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je ponovo šansom za Budućnost, ali Pavlović je siguran. Potom Sarajevo ponovo preuzima igru, da bi u 59. minuti stigli i do drugog gola. Amar Rahmanović se sjajno oslobađa protivničke odbrane i precizim udarcem po zemlji pogađa za 2:0.

Zatim i Budućnost kreće nešto ofanzivnije. Posla odmah po ulasku u igru imao je i rezervni golman Sarajeva Kovačević, ali je dobro odbranio udarac protivničkog igrača u 66. minuti.

Nije tim iz Podgorice pružio mnogo u ovom meču. Odbrana Sarajeva uglavnom je lako izlazila na kraj sa njihovim napadima i nisu im dopuštali previše prostora.

Do kraja meča viđeno je još nekoliko pokušaja. Ipak, ostalo je 2:0, te je Sarajevo pobjedom okončalo zimske pripreme u Antaliji.

Pripremni meč:

Sarajevo - Budućnost 2:0 (Ahmetović 13', Rahmanović 59')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Pavlović (od 65. Kovačević), Hebibović, Šabanović, Šofranac, Adukor (od 54. Mujakić), Sarić (od 70. Radovac), Stanojević (od 46. Crepulja), Rahmanović (od 62. Mustafić), Kuzmanović, Velkoski (od 70. Lelić) i Ahmetović (od 70. Husejinović)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi