Trijumf Širokog sa igračem manje
Dalibor Šilić, ponovo junak Širokobriježana

Prva utakmica polufinala Kupa BiH

Trijumf Širokog sa igračem manje

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su Slobodu večeras na „Pecari“ u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH sa 2:1, iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje, a i 11 minuta prije kraja imali rezultatski deficit.

Sloboda  je bila bolja u prvih 45. minuta igre, no gosti iz Tuzle iz tri prilike nisu uspjeli zatresti Marićevu mrežu. U 23. minutu Kuduzović je iz slobodnog udarca šutirao, a golman domaćih loptu odbio u korner i spasio Širokobriježane. Nešto kasnije Hasić je oprobao šut, ali ostalo je 0:0. U 45. minutu Mešić je odigrao „povratnu loptu“ za Bekića, a ovaj, loše reagirao, i „pucao“ preko gola.
U narednom napadu jedinu polupriliku u prvom poluvremenu imao je tim sa „Pecare“. Šilić je oprobao šut. Stoper Prodanović bio je priseban i izblokirao pokušaj kapetana Širokog Brijega.

Široki Brijeg - Sloboda 2:1

Strijelci: 0:1 Okanović  (79), 1:1 Šilić (81), Topić (82).

ŠIROKI BRIJEG - Stadion „Pecara“. Gledatelja: 800. Žuti kartoni: Flavio, Martinović (Široki Brijeg) Mešić, Kuduzović, Okanović (Sloboda). Crveni karton: Jurić (Široki Brijeg).
ŠIROKI BRIJEG: Marić, Božić, Topić, Zurak, Jurić, Šilić, Marcio /od 54. Martinović/, Flavio, Peraica, Bubalo, Zelenika /od 73. Šakić/. Trener: Ivan Katalinić.
SLOBODA: Mujkić, Omić, E. Kuduzović, Redžepi, Prodanović, Hasić, Sarajlić, Krasić, Okanović /od 90. S. Kuduzović/, Mešić, Bekić /od 68. Kasapović/. Trener: Sakib Malkočević.
Sudac: Emir Alečković (Sarajevo).
Međutim, u sudačkoj nadoknadi vremena veliki problemi za sastav trenera Katalinića. Brazilac Flavio izgubio je loptu 40 metara od svog gola, a Mešić je u punom trku „jurnuo“ ka Mariću. Na rubu šesnaesterca kao posljednji igrač obrane sa leđa ga je oborio Jurić. Za suca Alečkovića nije bilo dileme, te je Juriću opravdano pokazao crveni karton i Široki je ostao sa igračem manje na terenu.

U nastavku puno bolji meč. Široki sa igračem manje sve karte stavlja u napad. Imali su inicijativu, a Sloboda je prijetila iz kontranapada. Okanović je tako u 71. Mintu proigrao Mešić. On je rezonski šutirao, no Marić je ponovo na visini zadatka.

Minut kasnije Šilić je zaprijetio, a istakao se Mujkić, golman Tuzlaka. U 79. minutu Elmir Kuduzović asistirao je Okanoviću koji prizemnim udarcem loptu šalje u bliži kut gola Širokobriježana  za 0:1.

Dvije minute poslije Široki se diže iz pepela. Šilić je iz slobodnog udarca sa 17 metara loptu provukao kroz živi zid Slobode i poravnao na 1:1. Ni 60 sekundi kasnije na semaforu je pisalo konačnih 2:1. Šilić je centrirao iz kornera, a Topić sa ivice peterca glavom prebacio Mujkića i lopta je završila u rašljama gola Tuzlaka. 

Revanš utakmice polufinala Kupa BiH u kojima će se sastati Slavija – Zrinjski (2:4 - prvi meč) i Sloboda – Široki Brijeg igraće se 15. aprila u Istočnom Sarajevu, odnosno Tuzli.

 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti