Trijumf Tahirovića, poraz Stojanovića

Kup EFF, četvrtfinale

Trijumf Tahirovića, poraz Stojanovića

Adnan Beganović

U okviru četvrtfinala Kupa EHF sinoć je Goppingen za koji nastupa bivši kapiten naše reprezentacije, Enid Tahirović, na svom parketu svladao švicarski Kadetten (33:29), dok je Vukašin Stojanović sa Aragonom ubjedljivo poražen kod Lemga (30:23).

U prvom susretu četvrtfinala Kupa EHF Goppingen je sa 4 gola razlike svladao Kadetten, tako da bi revanš susret ovih protivnika moga biti jako zanimljiv. Kod Goppingena najefikasniji su bili Kaufmann i Haaß sa po 8 postignutih golova, dok je kod švicarske momčadi sa 7 golova najučinkovitiji bio Patrail.

Aragon našeg Vukašina Stojanovića doživio je ubjedljiv poraz na gostovanju kod Lemga (23:30). Njemačka momčad pred revanš susret stekla je solidnih 7 golova razlike, no sasvim sigurno španjolska momčad će u revanšu učiniti sve da nadoknadi minus. Naš reprezentativac Vukašin Stojanović solidno je odradio utakmicu i sa 4 postignuta gola bio je drugi strijelac svoje momčadi.

Kup EHF, četvrtfinale, prve utakmice:

Goppingen - Kadetten 33:29
Lemgo - Aragon 30:23
Flensburg - Celje 33:29
Dunkerque - Naturhouse La Rioja (danas)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.