Trijumfi Maribora i Domžala, igrali Fajić i Horić

Prva liga Slovenije

Trijumfi Maribora i Domžala, igrali Fajić i Horić

Lider Prve lige Slovenije, Maribor nije dozvolio iznenađenje na domaćem terenu protiv Krke, koja se ponovo pokazala kao neugodan protivnik. 

Goste je u posljednjem minutu prvog poluvremena u vodstvo doveo Kastrevec, da bi u nastavku uslijedio furiozan preokret domaćina. Izjednačio je Cvijanović nakon deset minuta igre, da bi deset minuta prije kraja za 2:1 pogodio Mendy. Konačnih 3:1 postavio je Tavares u sudijskoj nadoknadi vremena.

Nusmir Fajić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Domžale su sa 3:0 porazile tim Zavrca, a 90 minuta odigrao je donedavni stoper Čelika Kenan Horić. Strijelci za Domžale bili su Zivec, Husmani i Majer.

Celje i Oimpija podijelili su bodove, a konačan rezultat glasio je 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.