Trijumfi Posušja i Slobode
Dalibor Šilić (Široki Brijeg)

Pripremne utakmice naših klubova

Trijumfi Posušja i Slobode

U kontrolnoj utakmici bh. premijerligaša odigranoj u Sportskom centru „Musa – Karačić“, Široki Brijeg poraženi je od susjeda Posušja, rezultatom 0:2. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a u nastavku meča Posušani su zaigrali bolje i sa dva gola savladali, može se reći, favorizirani tim sa „Pecare“. Pobjedu ekipi trenera Borisa Gavrana donijeli su Daničić i Ljubić.

Fudbaleri tuzlanske Slobode u Orašju su snage odmijerila sa Omladincem, i uvjerljivo slavili sa 3:0. Poveli su gololm Okanovića iz penala u 13, a protivnika su „dotukli“ golovima Jurića u 52. i Kasapović u 83. minutu. Inače, utakmicu su obilježila tri crvena kartona. Mikenlini je isključen zbog vrijeđanja navijača Omladinca, a Jahić i Pandžić zbog manjeg fizičkog obračuna.

Inače, premijerligaš sa „Tušnja“ potpisao je dvogodišnji ugovor sa makedonskim intermacionalcem Šakri Redžepijem, dok je Stojanče Ristovski još uvijek na probnom radu. Trener Sakib Malkočević odrekao se usluga Miguela Pisanija. Argentinac nije zadovoljio na probi. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.