Tripković prihvatio ponudu Joventuta
Novi Srbin u AC ligi: Uroš Tripković

Srbijanski igrač odlučio

Tripković prihvatio ponudu Joventuta

Uroš Tripković postao je novi član španskog Joventuta. Sada već bivši igrač Partizana koji je u “crno-belom” dresu proveo posljednjh osam godina igraće u ACB ligi naredne sezone.

Tripković je član reprezentacije Srbija koja se priprema za nastup na “Eurobasketu 2009” u Poljskoj, a osim Joventuta  imao je ponude TAU Ceramice i Unicaje.

Tripković je izdanak sjajne škole “crno-belih” i nema sumnje da će mnogo nedostajati ekipi koja je u minuloj sezoni ostvarila “triple-duble”: Prvenstvo i Kup Srbije, te NLB prsten.

U 18 mečeva Eurolige, u kojoj je Partizan eliminisan od CSKA u četvrtfinalu, prosječno je postizao 10.6 poena i imao 1.6 skok.

U NLB-u je njegov prosjek iznosio 9.7 poena, 1.7 skokova i 1.3 asistencije, dok je u Swisslion ligi Srbije postizao 12.1 poen uz 1.5 skok.

Treba spomenuti da još jedan srbijanski internacionalac, Petar Popović ostaje u Španiji. On je produžio saradnju sa Estudijantesom na još jednu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti