Tripkovića želi Unicaja
Tripković na meti španskih klubova

Igrač Partizana na meti španskih klubova

Tripkovića želi Unicaja

Za Uroša Tripkovića, mladog igrača Partizana reprezentacije Srbije, vlada prava jagma u Španiji.

Prvo se u priču uključila TAU Ceramica, a zatim se javila i Unicaja iz Malage koja bi jako željela angažovati Tripkovića u narednoj sezoni.

Mladi reprezentativac Srbije je izdanak sjajne škole “crno-belih” i nema sumnje da će mnogo nedostajati ekipi koja je u minuloj sezoni ostvarila “triple-duble”: Prvenstvo i Kup Srbije, te NLB prsten.

U 18 mečeva Eurolige, u kojoj je Partizan eliminisan od CSKA u četvrtfinalu, prosječno je postizao 10.6 poena i imao 1.6 skok.

U NLB-u je njegov prosjek iznosio 9.7 poena, 1.7 skokova i 1.3 asistencije, dok je u Swisslion ligi Srbije postizao 12.1 poen uz 1.5 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije