Trivunović zabio, Cracovia se spašava

Poljska Ekstraklasa, 25. kolo

Trivunović zabio, Cracovia se spašava

E. Škorić

Na stadionu u Krakovu domaća Cracovia, rezultatom 2:1, savladala je varšavsku Poloniju, a strijelac prvog gola za domaći sastav bio je Vule Trivunović, bivši stoper banjalučkog Borca.

Trivunović je zatresao mrežu gostiju iz Varšave već u šestoj minuti, da bi Alexandru Suvorov u finišu poluvremena udvostručio prednost domaćih. Iskusni Poljak Ebi Smolaker smanjio je rezultat na 2:1 u sedmoj minuti nastavka.

Destetak minuta kasnije, Polonia ostaje sa deset igrača. Brazilac Bruno Coutinho zaradio je drugu javnu opomenu, pa je ranije morao pod tuš.

Pobjedu Cracoviji osigurao je Visnakovs u 80. minuti utakmice. Cracovia i sa ovom pobjedom ostaje na dnu sa 23 boda, no produžena je nada da se ipak spase ispadanja.

Polonia Bytom ima dva boda više na 14. poziciji, a upravo to je posljednje mjesto koje donosi opstanak u elitnom društvu poljskog nogometa.

Poljska Ekstraklasa, 25. kolo:

Cracovia - Polonia 3:1 (Trivunović 7, Suvorov 45, Visnakovs 79/ Smolarek 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.