“Trofej Tuzlanskog lista”

Ovog vikenda

“Trofej Tuzlanskog lista”

E. Haračić

Prva tuzlanska dnevna novina “Tuzlanski list” povodom trećeg rođendana ovog vikenda će organizovati drugi po redu Međunarodni malonogometni turnir “Trofej Tuzlanskog lista”.

I ovaj put na parketu dvorane Mejdan gledat će se uzbudljivi mečevi, jer su svoje učešće potvrdile neke od premijerligaških ekipa BiH, ali i klubovi koji dolaze iz našeg susjedstva. Tako će se za titulu pobjednika boriti Sloboda, Željezničar, Velež, Budućnost iz Banovića, Jurkić – sport (Hrvatska), Loznica (Srbija), reprezentacija Gradačca i domaćin Tuzlanski list. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe (po četiri tima), a igrat će se po sistemu “svako sa svakim”. Od konačnog plasmana na tabeli zavisit će koji od timova će se boriti za koju poziciju.

Titulu pobjednika brani tuzlanska Sloboda koja je u prošlogodišnjem finalu bila uspješnija od zeničkog Čelika.

U revijalnom dijelu programa snage će odmjeriti veterani FK Sloboda i OFK Tuzla, a prema najavama organizatora turnir će otvoriti predsjednik N/FS BiH Sulejman Čolaković.

Pored prelaznog pobjedničkog pehara, organizator će uručiti pokale i za drugoplasirani i trećeplasirani tim, te najboljem igraču, strijelcu i golmanu turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.