Trojac napušta Liverpool, razlog je kupovina napadača od 54 miliona eura

Redsi kreću u akciju

Trojac napušta Liverpool, razlog je kupovina napadača od 54 miliona eura

Liverpool je spreman prodati trojicu fudbalera kako bi osigurao novac kojim će kupiti napadača Red Bull Leipziga Timu Wernera. 

Njemački fudbaler se dugo vremena povezuje s prelaskom u redove kluba sa Anfielda, ali finansijska kriza uslijed virusa korona mogla bi napraviti problem u cijeloj priči.

24-godišnjak bi mogao završiti u redovima Redsa samo ako ova ekipa uspije prodati barem trojicu fudbalera u predstojećem prelaznom roku, prenosi The Athletic.

Izvještaji kažu kako će Redsi pokušati prodati prvo Xherdana Shaqirija kako bi ostvarili dobit od 31 miliona eura, dok je preostali dvojac koji će se naći na transfer listi Harry Wilson i Marko Grjić. Oba fudbalera bila su na posudbama prošle sezone, Wilson u Bournemouthu, a Grujić u Herthi.

Leipzig svog napadača cijeni čak 54 miliona evropskih novčanica, a osim Liverpoola za njega su zainteresovani Chelsea i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Werner je u aktueolnoj sezoni odigrao 37 utakmica, postigao čak 27 golova i dodao 12 asistencija. Ukupno glewdajući, u dresu Leioziga je od 2016. godine upisao 151 utakmicu i postigao 88 golova.

Osim Wernera Liverpool ovog ljeta razmišlja i o dovođenju fudbalera Wolvesa Adama Traorea. I tu će Redsi imati konkurenciju jer se za Traorea također interesuje Manchester United.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi