Trojica novajlija u KK Gradina Srebrenik

Nova pojačanje za tim iz Srebrenika

Trojica novajlija u KK Gradina Srebrenik

D. Rakanović

Prozivkom trenera Mićanovića košarkaši Gradine iz Srebrenika službeno su započeli pripreme za narednu sezonu. 

Već na prvom treningu pojavilo se par provjerenih igračkih pojačanja koji su iz uprave KK Gradine već najavljeni. U pitanju su centar Mirza Hrnčić (1986) i playmaker Dino Radić (1993) koji dolaze iz tuzlanske Slobode, te mladi krilni igrač Atif Hadžimuratović (1998) koji je došao i ekipe Lukavca. 

Takođe, tu je još par mladih igrača iz susjednih klubova koji će kroz treninge pokušati da se izbore za određenu minutažu. Iz Uprave ovog kluba naglašavaju da će u narednom periodu pokušati da ojačaju igrački kadar kako bi što spremniji ušli u novu sezonu. Treba napomenuti da je Gradine ove sezone znatno podmladila ekipu te će sve više vremena dobijati mlađi igrači na kojima ostaje budućnost kluba. Pored iskusnih Tanasilovića i Golijanina i uz već najavljena pojačanja možemo očekivati da Gradina i ovu sezonu bude najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi