Trojica talentovanih juniora potpisali ugovore sa Sarajevom

Misle i na budućnost

Trojica talentovanih juniora potpisali ugovore sa Sarajevom

Edmir Škorić

Sa ekipom Sarajeva danas su ugovore potpisali trojica talentovanih juniora.

Sarajevo planira da se u budućnosti dosta posveti mladim igračima, a oni najtalentovaniji dobit će priliku da budu uz prvi tim. 

Danas je klub odlučio ugovorima do 2020. godine 'počastiti' desnog beka Mufida Salčinovića, lijevog beka Selmira Pidru i stopera Nihada Mujakića, koji su svojim predanim radom i talentom skrenuli pažnju na sebe.

Novi ugovori ponuđeni su i Nedimu Hadžiću i Demirelu Velaždiću. Njih dvojica su rođeni 1999. godoine, dok su gore spomenuta trojica juniori i rođeni su 1998. godine, a Mujakić je bio i kapiten juniora.

“Zahvalan sam klubu na ukazanom povjerenju i prilici da se nametnem sturčnom štabu. U Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo proveo sam odličan period, gdje sam dosta napredavao i želim se pokazati u prvom timu najvećeg bosanskohercegovačkog kluba. Naročito bih se zahvalio svojoj porodici i trenerima iz Akademije na podršci”, rekao je Salčinović.

“Izuzetno sam sretan nakon potpisivanja ugovora sa klubom kojeg volim. Sarajevo mi je pružilo priliku da se dokažem i nadam se da ću je iskoristiti i opravdati povjerenje. Dati ću sve od sebe da to uspijem i koristim priliku da se zahvalim trenerima u Akademiji i mojoj porodoci na svemu što su uradili za mene.”, istakao je Pidro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Želim se zahvaliti svim trenerima u Fudbalskom klubu Sarajevo sa kojima sam radio do sada i moram istaći da sam jako sretan zbog potpisivanja novog ugovora i prilike da se dokažem stručnom štabu”, kazao  je Mujakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi