Trojica u Barceloni od januara
Barcelona ima ogromne probleme ove sezone, posebno u defanzivnom dijelu ekipe. Očekuju se pojačanja u gotovo svim linijama tima. Ipak, tri pozicije su za sada primarne katalonskom velikanu (Foto: EPA)

Pojačava se katalonski tim

Trojica u Barceloni od januara

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelona u januarskom prelaznom roku želi angažovati trojicu fudbalera.

Katalonski velikan posebne probleme ima u defanzivnom dijelu tima i izvjesno je da će se pojačati na štoperskim pozicijama.

Dolazak kvalitetnog štopera je neupitan, a prva želja je fudbaler Ajaxa Matthijs de Ligt, kojeg na Nou Campu vide kao dugoročno rješenje.

Međutim, Barca u januaru želi dovesti još dvojicu fudbalera. Traže napadača i golmana i gotovo sigurno da ćemo neka nova imena vidjeti u redovima španskog prvaka.

Mjesto klasičnog napadača trenutno pripada Luisu Suarezu. Ipak, Urugvajcu su već 33 godine, a zamjena mu je Munir El Haddadi od kojeg očigledno u Barci nemaju velika očekivanja i ovu poziciju će pokušati da ojačaju kvalitetnim imenom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Barca traži i novog golmana. Jasper Cillessen je zatražio odlazak jer želi više igrati. Klub ga je spreman pustiti i umjesto njega će potražiti drugo rješenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi