Troy Deeney otkrio jedan od najpodmuklijih trikova u fudbalu
Foto: EPA

Kapiten Watforda: Bolno je, ali i smiješno

Troy Deeney otkrio jedan od najpodmuklijih trikova u fudbalu

Napadač i kapiten Watforda Troy Deeney je otkrio jedan od najpodmuklijih trikova kojim se fudbaleri služe na terenu. Međutim, njega ovakvi potezi ne uzrujavaju previše, šta više, on ih smatra urnebesnima.

Deeney je otkrio da neki igrači imaju običaj protivnike lagano udariti po testisima kako bi ih omeli. On je dodao i da je defanzivac Leicester Cityja Wes Morgan jedan od petorice igrača sa kojima je imao ovakvu situaciju.

"Najsmješnije što mi je protivnik ikada uradio jeste da me udario po testisima", rekao je Deeney, a onda dodao: "Jeste bolno, ali je i poprilično smiješno."

"Pet igrača mi je ovo uradilo. Wes Morgan je jedan od njih, a igrat ću protiv njega u subotu. Očekujem da će opet pokušati", izjavio je kapiten Watforda pred utakmicu koju je njegova ekipa igala protiv Leicestera, ipak, na njegu sreću Morgan je zbog povrede propustio ovaj susret.

Deeney koji je ove sezone postigao 10 golova za svoju ekipu, je dodao i da rijetko bude na meti verbalnih provokacija od strane protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Protivnici mi ne govore puno toga. Uglavnom ja pričam", rekao je Deeney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi