Troyes prvi polufinalist Kupa Francuske

Kup Francuske

Troyes prvi polufinalist Kupa Francuske

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Troyesa plasirali su se u polufinale francuskog Kupa nakon što su u večerašnjem četvrtfinalnom susretu savladali ekipu Nancyja sa 3:0.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donio je dosta dobar fudbal. Oba tima su propustila po nekoliko jako dobrih prilika, ali se na odmor otišlo netaknutih mrećai i rezultatom 0:0.

U nastavku susreta Troyes je svoje prilike za razliku od Nancyja iskoristio. Do vodstva je domaći tim stigao u 52. minuti. Enza-Yamissije sjajno uposlio Jeremieja Bercheta koji je bez problema pogodio za vodstvo Troyesa od 1:0.

Do drugog gola Troyes je stigao u 75. minuti. Još jednu odličnu akciju završio je Faussurier, koji je zatresao mrežu gostiju za sigurnih 2:0. Sve dileme oko prolaska u polufinala riješene su u 81. minuti kada je Camus pogosio za konačan rezultat susreta od 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.