Trud Urugvaja nije nagrađen

Trud Urugvaja nije nagrađen

M. Maksimović

Reprezentacija Njemačke je nakon pobjede nad Urugvajem 3:2 na najbolji mogući način okončala smotru najboljih svjetskih selekcija.

Možda su reprezentativci Njemačke nezadovoljni ostvarenim na kraju, pogotovo kada se pogledaju njihovi nastupu protiv Engleske i Argentine, međutim treba se vratiti na početak i činjenicu da se od ove mlade selekcije nije očekivalio nešto slično, a Njemačka je ponovo treća.

Mogao je to biti i Urugvaj i ni to ne bi bilo nezasluženo, jer je ova selekcija pokazala ogroman pomak u odnosu na ranije godine. S obzirom na sve što je ova selekcija prošla od kvalifikacija do posljednje utakmice medalja i treće mjesto bi stigli kao konačna nagrada.

Utakmica za treće mjesto je bila jedna od najboljih na prvenstvu, ali samo zahvaljujući selekcijama koje su igrale otvoreno.

Čak i Njemačka koja je do ove utakmice strpljivo čekala prilike, koja se orijentisala na kontru u večerašnjem duelu pokazala je novo lice.

Na kraju i ova pobjeda Njemačke ima posebnu težinu, obzirom da je dio igrača propustio večerašnji duel. Urugvaj je puno napravio i nema sumnje da će naredne godine na Copi biti jedan od favorita, dok je Njemačka produžila sjajan rad sa mlađim kategorijama u samoj A selekciji stvorivši predispozicije za nešto više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.