Tubingen i Hodžić i dalje bez pobjede

Tubingen i Hodžić i dalje bez pobjede

Utakmicama 2. kola nastavljeno je ovogodišnje izdanje Njemačkog košarkaškog prvenstva.

BBL liga probudiće naše zanimanje iz prostog razloga jer će u Tubingenu igrati Adnan Hodžić koji je tokom ljeta sa našom reprezentacijom bio na pripremama za Eurobasket u Litvaniji. Do te zemlje, odabirom selektora Sabita Hadžića nije stigao, ali do angažmana u Walter Tigersima jeste.

Naš potencijalni reprezentativac nije bio velike sreće tokom utakmice prvoga kola, jer je tim za koji igra doživio poraz na svom terenu od Fraport Skylinersa (66:73). Adnan Hodžić je za 20 minuta koliko je proveo u igri postigao dva poena. U Walter Lyons Tubingenu najbolji je bio Douggins sa 16 poena, po 10 su postigli Campbell i Young. U sastavu pobjednika nezaustavljiv je bio Gray sa 27 poena, dok je Leuer dodao 13, njemu je ujedno nedostajao samo jedan skok do double-double učinka.

Ovo je drugi poraz Tubingena nakon kojeg zauzimaju 14 poziciju na tabeli. U narednom kolu gostuju u Munchenu kada će igrati protiv Bayerna.

Prvoplasirani Oldenburg je na svom terenu bio bolji od Bayreutha rezultatom 88:67.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.