Tubingen zakovan za dno, 5 poena Hodžića

BEKO BBL, 5. kolo

Tubingen zakovan za dno, 5 poena Hodžića

Edmir Škorić

Tri utakmice 5. kola njemačke košarkaške BEKO lige odigrane su danas.

Nakon što su prije tri dana slavili u Euroligi, Bamberg je nastavio pobjendički niz u prvenstvu. Ubjedljivo su, rezultatom 95:57, savladali Braunschweig.

Njemački prvak je u četvrtoj utakmici ostvario i četvrtu pobjedu. Podsjetimo da su košarkaši Bamberga u četvrtak s visokih 96:65 porazili Zagreb. Osmostruki prvak Njemačke, Alba Berlin, nije imao većih problema protiv Tubingena (76:56), koji je ostao zakovan za dno sa omjerom 0-5.

Za Tubingen je danas 27 minuta i 37 sekundi na parketu proveo naš Adnan Hodžić, koji je postigao skromnih 5 poena uz dva defanzivna skoka. Bremerhaven je sa 82:79 u dosta zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici porazio Giessen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.