Tuchel ima svoju teoriju: Možda nam je pomogao izostanak najvećih zvijezda

Trener PSG-a nakon pobjed nad Realom

Tuchel ima svoju teoriju: Možda nam je pomogao izostanak najvećih zvijezda

Paris Saint-Germain je sinoć upisao veliku pobjedu na otvaranju novog izdanja Lige prvaka. Naime, "Sveci" su na svom Parku prinčeva savladali Real Madrid rezultatom 3:0.

Trener PSG-a, Thomas Tuchel vjeruje da je izostanak najvećih zvijezda, Neymara, Kyliana Mbappea i Edinsona Cavanija, možda i pomogao njegovoj ekipi u duelu sa Realom.

Angel Di Maria je postigao dva gola, dok je Thomas Meunier dodao jedan u utakmici u kojoj je PSG rutinski savladao velikog protivnika. Tuchel vjeruje da je njegov tim sinoć igrao bez pritiska jer nije bio u ulozi favorita.

"Možda je izostanak Cavanija, Neymara i Mbappea pomogao ekipi. Možda je pritisak bio manji, jer su se svi pitali kako uopšte možemo pobijediti bez pomenute trojice", izjavio je Tuchel nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To svakako može pomoći jer nismo bili favoriti bez Neymara, Mbappea i Cavanija. Možda je to omogućilo da moji igrači igraju bez pritiska".

Treba dodati da je PSG u sinoćnji meč ušao u seriji jako loših rezultata u duelima sa kraljevskim klubom. Tako je sinoćnja pobjeda bila prva nad Realom nakon 25 godina i utakmice u kojoj su Ginola i Weah utišali Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi