Tuchel: Nadam se da Gotze neće uraditi ništa ludo

Trener Dortmunda o Gotzeu

Tuchel: Nadam se da Gotze neće uraditi ništa ludo

Njemački reprezentativac Mario Gotze vratio se ovog ljeta u Borussiju Dortmund.

Gotze je tri godine proveo u Bayernu iz Minhena, ali tamo nikada nije dobio pravu šansu. Iako njegov povratak u žuti dres nije naišao na odobravanje navijača Dortmunda, trener ove ekipe Thomas Tuchel optimista je i vjeruje kako Gotze polako, ali sigurno ulazi u pravu formu.

"Nema dileme oko toga da će Mario uskoro dostići top formu. On polako dolazi u najbolju kondiciju i upravo takvog ga želimo vidjeti. On pravi korake u pravom pravcu i nakon svakog treninga sve je bolji i bolji. Trenutno je najbolja stvar za njega da ostane čvrsto na zemlji i da ne uradi ništa ludo", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund sutra na domaćem terenu igra meč 3. kola Bundeslige protiv Darmstadta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti