Tuchel nakon debakla protiv Lillea povukao vlasnika PSG-a za šal i požalio mu se

Nijemac nije krio bijes

Tuchel nakon debakla protiv Lillea povukao vlasnika PSG-a za šal i požalio mu se

S. Grebović

Ekipa PSG-a je za vikend doživjela najubjedljiviji poraz u posljednih 19 godina u gostima protiv Lillea (1:5) čime su barem na kratko prolongirali osvajanje titule prvaka francuske Ligue 1.

Na početku susreta Thomas Meunier je pogodio vlastitu mrežu u 7. minuti susreta. Onda na scenu stupa Juan Bernat koji u 11. minuti pogađa za izjednačenje, da bi u 36. zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta.

Kasnije se ispostavilo da je taj momenat obilježio daljnji tok susreta budući da je onda krenuo potop Parižana. 

Po završetku susreta francuske kamere uhvatile su Thomasa Tuchela kako se sreo s vlasnikom Nasserom Al-Khelafijem, kojeg je u jednom trenutku povukao za šal, ali ga je ubrzo nakon toga pustio. L'Equipe pretpostavlja kako mu se Tuchel požalio na sudije ovoga meča.

"To je isti onaj sudija koji je Guingampu dosudio tri penala protiv nas!", navodno je rekao Tuchel svom gazdi.

Njemački stručnjak je i na press konferenciji bio izuzetno ljut i novinarima se požalio kako u timu nema dovoljno kvalitetnih igrača.

"Nedostaje mi pouzdanih igrača. Ne možeš igrati ozbiljan fudbal sa dvanaest ili trinaest igrača. Svi misle da je normalno da Benat igra stopera, beka, lijevo, desno, u sredini ili desetku, ali to nije normalno!" izjavio je Nijemac.

L'Equipe je u današnjem broju objavio veliku priču o tome kako je Tuchel ušao u veliki sukob s Al-Khelafijem kojemu zamjera na velikom povjerenju sportskom direktoru Anteru Henriqueu. Tuchel je vrlo nezadovoljan njegovim radom, a posebno mu zamjera to što se najviše bavi novim ugovorima za Buffona i Alvesa, koji su u poznim igračkim godinama, a ne radi na širenju kadra prve ekipe, što je Tuchelu prioritet.

Nijemac u Henriqeu vidi glavnog krivca u nesporazumu sa Rabiotom koji na ljeto odlazi kao slobodan igrač. Tuchel želi i veće ovlasti u biranju igrača i sportskoj politici kluba, a možda su i to neki od razloga što je 'poludio' nakon pomenute utakmice protiv Lillea:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

jogabonito
Ubrzo ce ga povuci za nesto drugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi