Tuchel: Nije bilo lako kao što se čini

Trener PSG-a nakon pobjede nad Zvezdom

Tuchel: Nije bilo lako kao što se čini

Paris Saint-Germain sinoć je pred 40.000 navijača na Parku prinčeva razbio Crvenu zvezdu. Tuchelovi izabranici su nakon poraza od Liverpoola, koji je izazvao mnoštvo kritika, igrali izuzetno motivisano i nisu se zaustavljali ni pored visokih 4:0 na poluvremenu.

Razloga za zadovoljstvo nakon utakmice imao je i sam Tuchel, no istakao je da uprkos ubjedljivom trijumfu (6:1) nije bilo lako kao što to rezultat govori.

"Crvena zvezda nije izgubila 34 utakmice u nizu, možda djeluje da je bilo lako, ali nije. Oni su tim koji teško prima golove, a mi smo jedni od najboljih. Dobro smo ih analizirali. Mogu da budem zadovoljan igrom, bili smo na vrhunskom nivou, stvarali šanse... Ma, vidjeli smo sjajnih 11 nogometaša. Sve u svemu, zadovoljan sam. Dopalo mi se što smo igrali kao tim", kazao je trener francuskog šampiona.

Protiv Crvene zvezde je posebno briljirao Neymar, trostruki strijelac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Izvanredan, fantastičan... Šta drugo da kažem? Jasno je da je Neymar predvodnik naše momčadi, ali sinoć su svi igrači bili dobri. Za nas je veoma važno što imamo najbolje igrače u Evropi."

Sveci su, podsjećamo, ove sezone jedni od favorita za osvajanje 'ušatog' pehara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi