Tuchel o Cavaniju: Tužna i teška situacija...
EPA

Trener PSG-a

Tuchel o Cavaniju: Tužna i teška situacija...

Budućnost Edinsona Cavanija u Paris Saint-Germainu i dalje je neizvjesna.

Urugvajski napadač je ove sezone samo pet puta bio u ulozi startera, a kako mu pritom na kraju sezone ističe ugovor, mnogi su uvjereni da će napustiti Park prinčeva.

Pitanja o Cavaniju nisu zaobišla trenera Thomasa Tuchela ni nakon sinoćnje utakmice protiv Nantesa (2:0).

"Već sam obavio razgovor s njim. Svi znamo da je situacija teška, ne samo teška, već i tužna", rekao je Tuchel za francuske medije, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Većinu utakmica smo igrali s tri napadača, sa jednom devetkom. Cavani se povrijedio početkom sezone, to nije njegova krivica, a baš u tom razdoblju Icardi je igrao vrlo dobro. Tužan sam jer u ovom momentu nemam rješenje. Igrač i profesionalac kakav je Cavani to ne zaslužuje."

Tokom šest sezona Cavani je za Parižane postigao mnoštvo golova i postao jedna od klupskih legendi. Ukoliko dođe do odlaska, mediji već špekulišu da bi svoju karijeru mogao nastaviti u MLS-u, gdje ga žele LA Galaxy i Inter Miami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi