Mbappe i Neymar presudili Nantesu

PSG slavio sa 2:0

Mbappe i Neymar presudili Nantesu

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su na svom terenu savladali Nantes sa 2:0 u meču 16. kola francuske Ligue 1.

PSG je uspio da dođe do nova tri boda iako je Nantes pružio veoma dobar otpor. Mreža gostiju zatresla se kraje prvog poluvremena kada je Neymar postigao gol, ali je sudija uz pomoć VAR-a isti poništio zbog faula.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena PSG je uspio povesti sa 1:0. Di Maria je sjajno proigrao Mbappea koji je majstorski petom savladao gostujućeg golmana i tako donio prednost svom timu.

Nantes je pokušao nekako da dođe do poravnanja, ali je sve bilo riješeno u 85. minuti. Sudija je svirao penal za PSG, a odgovornost je preuzeo Neymar koji je bio siguran i postavio je konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je i dalje na prvom mjestu sa 36 bodova, dok je Nantes ostao deveti sa 23 boda. Treba dodati da PSG ima meč manje u odnosu na drugoplasirani Marseille koji ima 31 bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi