Tuchel otkrio zašto je Mbappe ostao na klupi: To je kazna!
Fantastični Mbappe je sinoć postigao 10. gol u ovoj sezoni Ligue 1 i učvrstio se na prvom mjestu liste strijelaca, ali je prije utakmice napravio kiks

Trener PSG-a pooštrio mjere

Tuchel otkrio zašto je Mbappe ostao na klupi: To je kazna!

PSG je sinoć u 11. kolu Ligue 1 bez većih problema savladao Marseille sa 2:0, čime je ostao prvoplasirani tim tabele sa maksimalnim učinkom.

Iako je pobjeda nad jednim od najvećih rivala velika stvar za Parižane, mrlju na cjelokupnu situaciju bacili su određeni problemi s kojim su se u PSG-u susreli uoči početka utakmice.

Trener PSG-a je odlučio ostaviti na klupi dvojicu svojih standardnih prvotimaca Kyliana Mbappea i Adriena Rabiota, a nakon utakmice je otkrio i zbog čega.

"To su disciplinske mjere i mala kazna, a riječ je o situaciji koja se dogodila prije utakmice", kratko je poručio njemački trener, da bi potom Canal+ izvijestio da su oba fudbalera kasnila na utakmicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, Mbappeu i Rabiotu se ovo ne događa prvi put, pa je Tuchel odlučio kaznenim mjerama ojačati svoj autoritet i zavesti disciplinu u ekipi.

Kylian Mbappe je u igru ušao u 62. minuti umjesto Choupe-Motinga, a samo tri minute kasnije je postigao sjajan gol za vodstvo PSG-a od 1:0. Tuchel je Rabiota na teren poslao u 79. minuti umjesto Di Marije, a zanimljivo je da su to bile njegove jedine izmjene na sinoćnjoj utakmici na Velodromeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti