Ligue 1 je za njih smiješna: PSG nastavlja da melje sve rivale

Ni Marseille ih nije zaustavio

Ligue 1 je za njih smiješna: PSG nastavlja da melje sve rivale

PSG je večeras uspješno premostio još jednu prepreku na putu ka odbrani titule, što se već sada čini i kao više nego izgledan scenarij za ovu sezonu.

U 11. kolu Ligue 1, Parižani su kao gost savladali Olympique Marseille sa minimalnih 1:0 i tako zadržali maksimalan učinak u prvenstvu.

Marseille nije igrao loše u prvom poluvremenu, ali na kraju je ipak presudio kvalitet koji je neosporno na strani PSG-a. Prvi gol je viđen tek u 65. minuti kada je Mbappe pogodio za vodstvo Parižana. Mladi Francuz je u igru ušao samo tri minute ranije i nije mu bilo potrebno mnogo da dođe do svog desetog gola u ovoj sezoni Ligue 1.

Domaći su tražili poravnanje, ali su na kraju primili i drugi gol. Igrao se peti minut sudijske nadoknade kada je PSG izveo sjajnu kontru koju je golom krunisao Draxler za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je ubjedljivo prvoplasirani tim tabele sa maksimalna 33 boda i gol razliku 39:6. Marseille ostaje peti sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi