Tuchel otpisao Buffona za naredna dva meča: "Ne volim ovakve odluke..."

Dao šansu i Areoli

Tuchel otpisao Buffona za naredna dva meča: "Ne volim ovakve odluke..."

Edmir Škorić

Trener PSG-a Thomas Tuchel potvrdio je kako će Gianluigi Buffon propustiti naredne dvije utakmice u prvenstvu.

Alphonse Areola dobit će priliku na golu Parižana umjesto iskusnog Buffona, potvrdio je danas Tuchel.

Buffon je debitovao protiv Caena u Ligi 1, branio je protiv Guingampa prošlog vilenda i u oba meča njegov tim je slavio, a on primio jedan gol.

Sada za meč s Angersom (vikend) i onaj s Nimesom koji se igra 1. septembra branit će Areola.

"Areola će braniti protiv Angersa i Nimesa, a nakon toga ćemo vidjeti. Mislim da je važno da i Areola brani, posljednji put je branio u maju. Ne volim da donosim dugoročne odluke, ali zasad želim da svi budu zadovoljni i jednako tretirani", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mogao bi Edinson Cavani konačno zaigrati poslije povrede koju je zadobio na SP-u, ali Tuchel tvrdi da ima četiri vrhunska napadača i da nije lako donijeti odluku, ali da u svakom slučaju nije isključeno da Urugvajac zaigra protiv Angersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi