Tuchel: Ova situacija je bizarna

Bez publike na Parku prinčeva

Tuchel: Ova situacija je bizarna

Još jedan od timova koji će biti u podređenom položaju u Ligi šampiona zbgo koronavirusa je PSG. 

Parižani će revanš osmine finala protiv Borussije Dortmund na domaćem terenu igrati bez navijača zbog straha od širenja zaraze.

Tako se francuski klub pridružio Valenciji koja večeras također igra bez navijača, ali i Barceloni koja će to sljedeće sedmice učiniti protiv Napolija.

Tuchel je komentarisao tu situaciju za klupsku televiziju.

"Jako se teško prilagoditi na takve uslove. Ne mogu vam objasniti razliku, ali puno je drugačije igrati bez navijača nego s njima. Nažalost, takva je situacija i moramo se prilagoditi. Situacija je bizarna. Suluda. Atmosfera na Parku Prinčeva zna biti sjajna i pomoći nam jer stavlja ogroman pritisak na protivnika. Ipak, sretni smo što uopšte možemo igrati utakmicu", kaže Tuchel.

Osvće se i na sam susret. Njegov tim ima zaostatak od 2:1 iz prvog meča koji je igran u Dortmund i potrebno mu je samo 1:0 za četvrtfinale.

"Mi nismo ekipa koja je stvorena da bi igrala na 1:0. Volimo napadati, a to ćemo i činiti. Pokušat ćemo zabiti što više pogodaka. Ako konačni rezultat ipak bude 1:0 za nas, naravno da ću biti zadovoljan", poručuje njemački stručnjak koji je ne tako davno vodio upravo Dortmund.

Pohvalio je tog rivala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Borussia je jako opasna ekipa. Imaju brze igrače, vole igrati kroz tranziciju. Ne smijemo olako gubiti lopte jer bi nas to moglo koštati. Moramo igrati oprezno i inteligentno ako želimo nešto napraviti.", zaključuje Tuchel.

Meč se igra sutra od 21.00 sati.

Top Komentari

Bhf111
Pa.vi i ne igrate za navijace. Sve ufurane zvijezde koje i ne odudo.navijaca da se pozdrave
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti